ПРИСЪДА

 

7

 

град Първомай, 12.11.2019 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на дванадесети ноември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

Съдия докладчик:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

А.Ч.

П.А.

 

при участието на секретаря Венета Хубенова и прокурора Валерий Велчев, разгледа докладваното от съдията НОХД № 172 по описа на Съда за 2019 година и

 

ПРИСЪДИ:

 

Признава подсъдимия В.И.Р., роден на *** ***, ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан (освобождаван от наказателна отговорност по реда на чл. 78а от НК), с начално образование, неработещ, ученик в 5. клас редовно обучение в * „***“ - ***, с постоянен адрес:***, с настоящ адрес:*** (***), за виновен в това, че на неустановена дата през месец януари 2019 година в село Виница, община Първомай, област Пловдив, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, отнема чужди движими вещи: моторен трион STIHL MS 231 със сериен номер 181984602 на стойност 560,00 лева без ДДС и бормашина RAIDER с № 0101105 на стойност 40,00 лева без ДДС – всичко на обща стойност 600,00 лева без ДДС, от владението на Й.Т.С. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 2, буква Б, предложение 2. от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø      задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø      задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

 

Осъжда на основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК подсъдимия В.И.Р. да заплати по сметка на Областна дирекция на МВР - Пловдив сумата от общо 291,60 лева за експертизи на досъдебното производство и в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд - Първомай сумата от 50,00 лева за явяване на експерт в съдебно заседание.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

 

Районен съдия:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / ВХ