П Р И С Ъ Д А

9

гр. Първомай, 11.12.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на единадесети декември две хиляди и деветнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията НЧХД № 265 по описа за 2018 г.,

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия В.Г.Ф., роден на *** г. в гр. Пловдив, българин, български гражданин, със средно специално образование, разведен, неосъждан, неработещ, с постоянен адрес:***, с ЕГН: **********, за НЕВИНЕН в това, че на 14.10.2016 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, е причинил на Й.Г.Д., ЕГН: **********, лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на горната устна вляво и кръвонасядане по лигавицата на горната устна вляво, довела до разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК, и на основание чл. 304 от НПК го ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение за престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК.

ОТХВЪРЛЯ гражданския иск, предявен от тъжителя Й.Г.Д., ЕГН: **********, срещу подсъдимия В.Г.Ф., ЕГН: **********, за присъждане на сумата от 1 500, 00 (хиляда и петстотин) лева, представляваща обезщетение за претърпени в резултат на престъплението неимуществени вреди – болки и страдания, като неоснователен.

ОСЪЖДА тъжителя Й.Г.Д., ЕГН: **********, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 196, 96 лева (сто деветдесет и шест лева и деветдесет и шест стотинки) – съдебно-деловодни разноски за изготвяне на съдебномедицинска експертиза и изслушване на вещо лице по НЧХД № 302/2016 г. по описа на Районен съд – Първомай, и за изготвяне на съдебномедицинска експертиза по НЧХД № 265/2018 г. – по описа на Районен съд – Първомай.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок, считано от днес.

 

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ