РЕШЕНИЕ

 

29

 

град Първомай, 16.07.2019 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на шестнадесети юли две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

Съдия докладчик

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Венета Хубенова и прокурора Валерий Велчев, разгледа докладваното от Съдията АНД № 123 по описа на Съда за 2019 година и

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия Н.Д.И., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, със средно образование, крупие в игрална зала на ***, с адрес:***, за виновен в това, че на 15.06.2019 година в град Първомай, област Пловдив, в маловажен случай, без надлежно разрешително държи високорисково наркотично вещество – 0,83 (нула цяло осемдесет и три) грама марихуана със съдържание на активен компонент 9,16 (девет цяло и шестнадесет) тегловни процента тетрахидроканабинол на стойност 4,98 лева – престъпление по чл. 354а, ал. 5 във връзка с ал. 3, т. 1, предложение 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лева.

Осъжда на основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК обвиняемия Н.Д.И. да заплати по сметка на Областна дирекция на МВР - Пловдив сумата от 85,21 лева за химическа експертиза на досъдебното производство.

Отнема на основание чл. 354а, ал. 6 от НК в полза на държавата предадения за съхранение в Централно митническо управление, отдел „МРР - НОП”, остатък от наркотичното вещество, след проведеното експертно изследване: 0,68 (нула цяло шестдесет и осем) грама марихуана със съдържание на активен компонент 9,16 (девет цяло и шестнадесет) тегловни процента тетрахидроканабинол, което да се унищожи, съгласно чл. 91 от ЗКНВП.

Оставят се между кориците на делото опаковките от наркотичното вещество, поставени в хартиени пликове със силиконови печати.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Районен съдия:

(п)

СЗ / ВХ