П Р О Т О К О Л № 403

 

гр. Първомай, 30.10.2019 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на тридесети октомври две хиляди и деветнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

сложи за разглеждане гр. дело № 460 по описа за 2019 г., докладвано от Председателя.

След изпълнение на процедурата по чл. 142, ал. 1 от ГПК и на именно повикване в 15:00 часа:

....................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба при следните параметри:

Ответникът Д.А.Б., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М.И.З., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Стара Загора, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на ищеца А.Д.Б., ЕГН: **********, действащ като малолетен чрез своята майка и законен представител В.Я.И., ЕГН: **********, с адрес: ***, и процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, месечна издръжка в увеличен размер от 170, 00 (сто и седемдесет) лева, считано от датата на подаване на исковата молба – 02.09.2019 г., до навършване на пълнолетие от детето или до настъпване на друга причина за изменението или прекратяването й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска от падежа до окончателното изплащане на задължението.

ОСЪЖДА Д.А.Б., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М.И.З., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Стара Загора, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 28, 80 лева (двадесет и осем лева и осемдесет стотинки)– държавна такса за разглеждане на предявения иск.

След влизане в сила на определението в частта за разноските ДА СЕ ВРЪЧИ на ответника уведомление за доброволно изпълнение на присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 460/2019 г. по описа на Районен съд – Първомай.

Определението, в частта досежно прекратяване на производството и разноските, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок, считано от днес, а в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

 

Заседанието се закри в 15:30 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

 

Председател:(п)

 

      Секретар:(п)

 

СМ/МИ