О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№ 278

гр. Първомай, 24.07.2019 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и четвърти юли две хиляди и деветнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 384 по описа на съда за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 18 във вр. с чл. 4, ал. 1 от Закона за защита от домашното насилие (ЗЗДН).

...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТМЕНЯ Определение № 273/22.07.2019 г. в частта досежно насрочване на делото за разглеждане в открито съдебно заседание.

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 384/2019 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

ОБЕЗСИЛВА Заповед за незабавна защита № 8/22.07.2019 г., издадена по гр. дело № 384/2019 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

ОСЪЖДА Д.З.М., ЕГН: **********,***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева – държавна такса за разглеждане на молбата за защита.

Препис от настоящото определение ДА СЕ ВРЪЧИ на страните.

След влизане на определението в сила заверен препис от същото ДА СЕ ИЗПРАТИ на Районно управление на МВР – Първомай за сведение, а на молителя ДА СЕ ВРЪЧИ уведомление за доброволно изпълнение на така присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.  

                                                                                                   

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

                                                                                                          

СМ/МИ