П Р О Т О К О Л

№ 124

 

гр. Първомай, 06.03.2019 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на шести март две хиляди и деветнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

сложи за разглеждане гр. дело № 75 по описа за 2019 г., докладвано от Председателя.

 

След изпълнение на процедурата по чл. 142, ал. 1 от ГПК и на именно повикване в 09:00 часа:

Ø молителят П.Д.Ш., редовно и своевременно призована, не се явява и не изпраща процесуален представител;

Ø ответникът по молбата Ж.А.Ш., редовно и своевременно призован, се явява лично и с адв. Тодор Манолов Димов, вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с пълномощно, представено в настоящото съдебно заседание.

 

СЪДЪТ ДОКЛАДВА постъпила Молба вх. № 1403/06.03.2019 г., с която молителят П.Д.Ш. оттегля искането си за защита и пледира за прекратяване на производството.

 

Съдът предостави на явилата се страна възможност да изложи становище по хода на делото.

 

Адвокат Тодор Димов: Считам, че след като е оттеглена молбата преди започване на делото, същата следва да бъде уважена и ще моля да прекратите производството по искане на ищеца.

 

След като съобрази, че молителката обективира воля за оттегляне на искането си за защита, съдът намира, че в съответствие с приложимия в настоящия процес принцип на диспозитивното начало производството подлежи на прекратяване.

С оглед изхода на делото на основание чл. 11, ал. 3 от ЗЗДН в тежест на молителя следва да се възложи плащането на дължимата се в полза на бюджета на съдебната власт държавна такса за разглеждане на молбата в размер на 25, 00 лева.

По изложените съображения съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 75/2019 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

ОСЪЖДА П.Д.Ш., ЕГН: **********, с адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева –държавна такса за разглеждане на молбата за защита.

След влизане в сила на определението в частта за разноските ДА СЕ ВРЪЧИ на молителя уведомление за доброволно изпълнение на така присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Определението за прекратяване на производството подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок, считано от съобщаването – за молителката, и от днес – за ответника по молбата.

 

Заседанието се закри в 09:04 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател:

 

Секретар: