О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№ 152

гр. Първомай, 25.03.2019 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и пети март две хиляди и деветнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 32 по описа на съда за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Съдът е сезиран с искова молба вх. № 34492/23.11.2018 г. (по описа на Окръжен съд – Пловдив), постъпила по подсъдност от Окръжен съд – Пловдив в изпълнение на Определение № 2330/20.12.2018 г. по т. дело № 929/2018 г., с която „СПЕКТРОМЕД” ЕООД, ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: ***, представлявано от Г.П.Ч. в качеството на управител, предявява срещу „АСКЛЕП-П” ООД, ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: ***, представлявано от М.Х.Х. в качеството на управител, обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 327, ал. 1 от Търговския закон (ТЗ) във вр. с чл. 79, ал. 1 от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) във вр. с чл. 288 от ТЗ и чл. 86, ал. 1, изр. І-во от ЗЗД във вр. с чл. 288 от ТЗ.

С постъпила Молба вх. № 1923/25.03.2019 г. ищцовото дружество заявява оттегляне на исковите претенции поради постигната между страните извънсъдебна спогодба по предмета на спора и пледира за прекратяване на производството.

След като съобрази така обективираната от ищеца воля и доколкото според чл. 232 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК) към текущия етап на процеса правните последици на предприетото процесуално действие по десезиране на съда не са обвързани от съгласието на ответника, настоящият съдебен състав намира, че в съответствие с приложимия в гражданското съдопроизводство принцип на диспозитивното начало делото подлежи на прекратяване.

Водим от горното, и на основание чл. 232 от ГПК съдът                         

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 32/2019 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

Препис от настоящото определение ДА СЕ ВРЪЧИ на страните.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.  

                                                                          

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ