П Р О Т О К О Л

№ 132

 

гр. Първомай, 11.03.2019 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на единадесети март две хиляди и деветнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

сложи за разглеждане гр. дело № 11 по описа за 2019 г., докладвано от Председателя.

 

След изпълнение на процедурата по чл. 142, ал. 1 от ГПК и на именно повикване в 14:00 часа:

……………………………………………………………..

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба при следните параметри:

Ответникът А.Х.Д., ЕГН: **********,***, и с адрес за съдебна кореспонденция: ***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на ищците Х.А.Х., ЕГН: **********, и М.А.Х., ЕГН: **********, действащи като малолетни чрез своята майка и законен представител Д.Д.Д., ЕГН: **********,***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.Д.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, месечна издръжка в размер съответно на 160, 00 (сто и шестдесет) лева и 150 (сто и петдесет) лева, считано от 08.01.2019 г. (датата на подаване на исковата молба) до настъпване на основание за изменението или прекратяването й, както и да им заплати месечна издръжка в същия размер за периода от 08.01.2018 г. до 08.01.2019 г. (датата на подаване на исковата молба).

ОСЪЖДА А.Х.Д., ЕГН: **********,***, и с адрес за съдебна кореспонденция: ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 297, 60 лева (двеста деветдесет и седем лева и шестдесет стотинки) – държавна такса за разглеждане на предявените искове.

След влизане в сила на определението в частта за разноските ДА СЕ ВРЪЧИ на ответника уведомление за доброволно изпълнение на присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 11/2019 г. по описа на Районен съд – Първомай.

Определението, в частта досежно прекратяване на производството и разноските, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок, считано от днес, а в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

 

Заседанието се закри в 14:30 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател: (п)

     Секретар: (п)

СМ/ПМ