П Р О Т О К О Л

№ 214

 

гр. Първомай, 15.05.2019 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на петнадесети май две хиляди и деветнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

сложи за разглеждане гр. дело № 595 по описа за 2018 г., докладвано от Председателя.

 

След изпълнение на процедурата по чл. 142, ал. 1 от ГПК и на именно повикване в 11:00 часа:

Ø  за ищеца „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, редовно уведомен на основание чл. 142, ал. 3 от ГПК, се явява юрисконсулт М.В.Д., с пълномощно, приложено по делото, и такова, представено в настоящото съдебно заседание;

Ø ответникът Н.А.А., редовно уведомен на основание чл. 142, ал. 3 от ГПК, се явява.

 

Съдът предостави на страните възможност да изложат становище по хода на делото.

 

Юрисконсулт М.Д.: Да се даде ход на делото.

Ответникът Н.А.: Да се даде ход на делото.

 

След като съобрази, че отсъстват процесуални пречки за разглеждане на делото в настоящото съдебно заседание, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Юрисконсулт М.Д.: С ответника постигнахме спогодба, която моля съдът да одобри. Постигнатата спогодба е в следния смисъл:

Страните се съгласяват за следното:

1. Ответникът Н.А.А. е заплатил на ищеца ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕООД в сроковете, предвидени в Общите му условия, сумата от 58, 71 лева, представляваща сбор от сумата от 48, 82 лева – цена на консумирана питейна и отведена канална вода за обект, находящ се в ***, за периода от 30.06.2016 г. до 13.02.2018 г., и сумата от 9, 89 лева – обезщетение за забавено плащане на главницата за периода от 30.06.2016 г. до 09.05.2019 г. За периода от 12.07.2010 г. до 13.02.2018 г. ответникът няма други задължения към ищеца за заплащане на цена на консумирана питейна и отведена канална вода за обект, находящ се в ***, а за периода от 30.09.2010 г. до 09.05.2019 г. ответникът няма други задължения към ищеца за лихва за забава върху задължението за главница за цена на консумирана питейна и отведена канална вода за обект, находящ се в ***, за периода от 30.06.2016 г. до 13.02.2018 г.

2. Ответникът се задължава да заплати на ищеца сумата от 16, 72 лева – съдебно-деловодни разноски за държавна такса и юрисконсултско възнаграждение в заповедното и настоящото производство.

3. С подписването на настоящата спогодба страните заявяват, че са уредили изцяло и окончателно отношенията си – предмет на настоящото дело, и няма да имат други претенции в тази връзка.

Моля половината от внесената държавна такса да ни бъде възстановена по посочената в Заявлението за издаване на заповед за изпълнение банкова сметка.

Ответникът Н.А.: Заявявам, че съм съгласен със спогодбата при посочените условия.

Представям заверен препис на Вносна бележка от 13.05.2019 г., издадена от банка „ДСК“ ЕАД, видно от която съм заплатил по сметка на ищцовото дружество сумата от 58, 71 лева.

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

 

За ищеца „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ” ЕООД:

(п)

 

(юрисконсулт М.Д.)

 

 

(п)

Ответникът Н.А.А.:

 

 

(Н.А.)

 

 

 

 

Районен съдия:

(п)

 

Съдът намира, че така постигната спогодба между страните не противоречи на закона и на добрите нрави, поради което на основание чл. 234 от ГПК следва да бъде одобрена. Според чл. 78, ал. 9 от ГПК половината от внесената от ищеца държавна такса за разглеждане на предявените обективно кумулативно съединени искове подлежи на връщане.

С оглед изчерпване предмета на производството същото следва да се прекрати.

По изложените съображения съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба при гореуказаните параметри.

ПРИЕМА Вносна бележка от 13.05.2019 г., издадена от банка „ДСК“ ЕАД, представена от ответника в настоящото съдебно заседание.

ДА СЕ ВЪРНЕ на ищеца сумата от 50, 00 (петдесет) лева, представляваща половината от внесената от него държавна такса за разглеждане на предявените искове, по посочената от него банкова сметка.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 595/2018 г. по описа на Районен съд – Първомай.

След влизане в сила на определението в частта за разноските досието на частно гр. дело № 216/2018 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав, да се върне на състава, ведно със заверен препис от настоящия протокол.

Определението, в частта досежно прекратяване на производството и разноските, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок, считано от днес, а в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

 

Заседанието се закри в 11:30 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател: (п)

 

                                                                              Секретар: (п)

СМ/ПМ