Р Е Ш Е Н И Е 

128

гр. Първомай, 13.12.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тринадесети ноември две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Венета Хубенова,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 566 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

............................................................................................................................................................

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Й.Г.К., ЕГН: **********, с адрес: ***, и Р.Д.К., ЕГН: **********,***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Софийска адвокатска колегия, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 14.05.1978 г. в с. ***, общ. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № 0006/14.05.1978 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Кметство, с. ***, общ. Първомай, обл. Пловдив, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Й.Г.К., ЕГН: **********, с адрес: ***, и Р.Д.К., ЕГН: **********,***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Софийска адвокатска колегия, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1.   Правото на ползване върху семейното жилище – жилищна сграда, построена в поземлен имот № ***, за който е отреден УПИ ІV-*** в кв. 74 по регулационния план на с. ***, се предоставя на съпруга Й.Г.К..

2.   Съпрузите няма да си дължат издръжка един на друг след прекратяването на брака.

3.   След прекратяването на брака съпругата Р.Д.К. ще запази фамилното си име „К.“.

4.   Страните няма да поделят имущество.

5.   Разноските във връзка с развода се поемат от съпругата Р.Д.К..

ОСЪЖДА Р.Д.К., ЕГН: **********,***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Софийска адвокатска колегия, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 40, 00 (четиридесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителя Р.К. уведомление за доброволно изпълнение на така присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/МИ