РЕШЕНИЕ

 

№ 137

 

град Първомай, 31.12.2019 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на деветнадесети септември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

Съдия докладчик

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Венета Хубенова разгледа докладваното от Председателя гражданско дело № 435 по описа на Съда за 2019 година и за да се произнесе, взе предвид:

Производство по реда на Глава втора, Раздел ІІ от на Закона за защита от домашното насилие (ЗЗДН).

___________________________________________________________________

По мотиви от изложеното, Съдът

 

РЕШИ:

 

Задължава С.П.С., ЕГН **********,***, да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо Н.М.С., ЕГН **********,***.

Забранява С.П.С., ЕГН **********, да приближава жилището на Н.М.С., ЕГН **********,***, за срок от шест месеца от връчване на заповедта, като отхвърля Молбата в частта й за разликата в срока за налагане на мярка по чл. 5, ал. 1, т. 3 от ЗЗДН.

Да се издаде Заповед за защита.

Налага на С.П.С., ЕГН **********,***, глоба в размер на 200 (двеста) лева, платима в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд - Първомай, за извършен акт на домашно насилие срещу Н.М.С., ЕГН **********,***.

Осъжда С.П.С., ЕГН **********,***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд - Първомай държавна такса в размер на 25 (двадесет и пет) лева.

Да се връчат преписи от заповедта и решението на страните.

Да се изпратят препис от заповедта и решението на Началника на РУ на МВР - Първомай за сведение и изпълнение.

 

Решението и заповедта подлежат на незабавно изпълнение.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 7-дневен срок от връчването на страните, като обжалването не спира изпълнението на заповедта.

 

Районен съдия:

(п)

СЗ