Р Е Ш Е Н И Е 

96

гр. Първомай, 05.09.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на петнадесети август две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 414 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава четиридесет и девета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК) във вр. с чл. 127, ал. 1 от Семейния кодекс (СК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 127, ал. 1 от СК.

.............................................................................................................................................................................................

 

Р Е Ш И:

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Б.Й.Г., ЕГН: **********,***, и с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и П.П.А., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М. и от адв. И.С.Д., вписани в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1)    Децата А.П.А.., ЕГН: **********, роден на *** г. в ***, и А.П.А., ЕГН: **********, родена на *** г., ще живеят при майка си Б.Й.Г. на адрес: ***.

2)    Родителските права по отглеждането и възпитанието на децата А.П.А.. и А.П.А. се предоставят на майката Б.Й.Г..

3)    С цел да не се прекъсва връзката между децата и бащата П.П.А. същият има право да ги взема всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя (с преспиване), както и за един месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката, както и по всяко друго време по съгласие с майката.

4)    П.П.А. се задължава да заплаща за двете си деца А.П.А.. и А.П.А. чрез тяхната майка Б.Й.Г. месечна издръжка в размер на 140, 00 (сто и четиридесет) лева за всяко едно от децата, считано от датата на одобряване на настоящото споразумение от Районен съд – Първомай.

5)    С така изразената спогодба – споразумение страните декларират, че уреждат напълно и окончателно отношенията си във връзка с местоживеенето и родителските права върху децата А.П.А.. и А.П.А. и че нямат и няма да имат повече взаимни претенции един към друг по повод на същите.

ОСЪЖДА П.П.А., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М. и от адв. И.С.Д., вписани в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 201, 60 лева (двеста и един лева и шестдесет стотинки) – държавна такса за постигнатото споразумение за издръжката на децата А.П.А.. и А.П.А..

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителя П.П.А. уведомление за доброволно изпълнение на присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                            

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

СМ/МИ