Р Е Ш Е Н И Е 

131

гр. Първомай, 27.12.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и седми ноември две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 406 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

……………………………………………………………………….

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Д.Б.А., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от Е.А.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и Д.А.А., ЕГН: **********,***, сключен на 06.06.1999 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за граждански брак № 0036/06.06.1999 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Д.Б.А., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от Е.А.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и Д.А.А., ЕГН: **********,***, споразумение, по силата на което:

1)   Родителските права по отглеждането и възпитанието на малолетното дете Д.Д.А., ЕГН: **********, ще се упражняват от бащата Д.А.А..

2)   Местоживеенето на детето Д.Д.А., ЕГН: **********, ще бъде в жилището на бащата в ***.

3)   Майката Д.Б.А. се задължава да изплаща ежемесечна издръжка на сина си Д.Д.А., ЕГН: **********, в размер на 150, 00 (сто и петдесет) лева до 20-о число на месеца, считано от датата на подаване на исковата молба – 29.07.2019 г., до навършване на пълнолетие от детето или до настъпване на обстоятелства, погасяващи това задължение, ведно със законната лихва за всяка една просрочена вноска, до окончателното изплащане на задължението.

4)   Майката Д.Б.А. ще осъществява лични контакти със сина си Д.Д.А., ЕГН: **********, всяка първа и трета събота и неделя от месеца, считано от 08:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя с преспиване на детето в дома на майката, както и един месец през лятото, който да не съвпада с годишния отпуск на бащата.

5)   Д.Б.А. няма претенции относно ползването на семейното жилище на адрес: ***, и то се предоставя на Д.А.А..

6)   След прекратяване на брака Д.Б.А. ще получи предбрачното си име „Б.“.

7)   Закупените по време на брака моторни превозни средства:

Ø лек автомобил марка и модел „Мерцедес Е 280 ЦДИ“ с peг. номер ***, цвят черен, идентификационен номер ***, номер на двигател *** и вписан в Свидетелството за регистрация на автомобила собственик Д.Б.А. и

Ø лек автомобил марка и модел „Фолксваген Шаран“ с peг. номер ***, цвят зелен, идентификационен номер ***, номер на двигател *** и вписан в Свидетелството за регистрация на автомобила собственик Д.А.А., остават в дял на съпруга Д.А.А. и съпругата Д.Б.А. няма претенции към тях.

8)   Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по чл. 145 от СК.

9)   Деловодните разноски се поемат от съпрузите по равно.       

ОСЪЖДА Д.Б.А., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от Е.А.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 114, 00 (сто и четиринадесет) лева – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение относно издръжката на детето Д.Д.А. и имуществените отношения.

ОСЪЖДА Д.А.А., ЕГН: **********,***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 114, 00 (сто и четиринадесет) лева – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение относно издръжката на детето Д.Д.А. и имуществените отношения.

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителите уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ