Р Е Ш Е Н И Е

133

гр. Първомай, 27.12.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и седми ноември две хиляди и деветнадесета година, с

 

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 374 по описа на съда за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и шеста от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между А.К.О., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и М.В.О., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Д.М.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Хасково, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 22.07.2018 г. в гр. Димитровград, обл. Хасково, с Акт за сключен граждански брак № 95/22.07.2018 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Димитровград, като дълбоко и непоправимо разстроен.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата А.К.О., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да носи предбрачното си фамилно име „А”.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето Р.М.В., ЕГН: **********, на майката А.К.О., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето Р.М.В., ЕГН: **********, при майката А.К.О., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, на адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между детето Р.М.В., ЕГН: **********, и бащата М.В.О., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Д.М.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Хасково, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, както следва: бащата може да вижда детето всяка първа и трета събота от месеца от 10:00 часа до 12:00 часа и всяка първа и трета неделя от месеца от 10:00 часа до 12:00 часа в присъствието на майката или на друг, посочен от нея роднина или близък на детото.

ОСЪЖДА М.В.О., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Д.М.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Хасково, с адрес за съдебна кореспонденция: ***:

Ø да заплаща на детето Р.М.В., ЕГН: **********, действаща като малолетна чрез своята майка и законен представител А.К.О., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, месечна издръжка в размер на 150, 00 (сто и петдесет) лева, считано от датата на подаване на исковата молба – 17.07.2019 г., до настъпване на законна причина за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за забава на всяко просрочено плащане;

Ø да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 241, 00 (двеста четиридесет и един) лева – държавна такса за разглеждане на исковете за развод и издръжка.

ОСЪЖДА А.К.О., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева – държавна такса за разглеждане на иска за развод.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно присъдената издръжка, ведно със законната лихва.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните, а след влизането му в сила на същите ДА СЕ ИЗПРАТИ уведомление за доброволно изпълнение на присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението, в частта, с която се допуска предварителното му изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му, а в останалата си част подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му.

                                                                                                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/МИ