Р Е Ш Е Н И Е 

127

гр. Първомай, 13.12.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тринадесети ноември две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

                                                                                                            Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Венета Хубенова,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 349 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

................................................................................................................................................

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между К.Г.З., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и М.А.З., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.Д.К.-М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 19.11.2015 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № 0085/19.11.2015 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между К.Г.З., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и М.А.З., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.Д.К.-М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1) Семейното жилище на страните на адрес: ***, е собственост на родителите на съпруга М.А.З. и се предоставя за ползване на последния.

2) Родителските права по отглеждане и възпитание на детето Р.М.З., ЕГН: **********, ще се упражняват от бащата М.А.З., като местоживеенето на детето ще бъде в ***.

3) Майката К.Г.З. ще осъществява лични контакти с дъщеря си Р.М.З. всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя с преспиване в дома на майката, която ще взема детето за един месец през лятото и по всяко друго време по взаимно съгласие и уговорка между страните, при условие че не се създава неудобство нито за детето, нито за родителите.

4) Майката К.Г.З. се задължава да изплаща ежемесечна издръжка на дъщеря си Р.М.З. в размер на 150, 00 (сто и петдесет) лева до настъпване на пълнолетие или друга причина за прекратяване или изменение на издръжката, ведно със законната лихва за всяко едно просрочено плащане до пълното му издължаване, считано от датата на подписване на настоящото споразумение.

5) К.Г.З. заявява, че желае след прекратяването на брака да носи предбрачното си фамилно име „А.”.

6) Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по чл. 145 от СК.

7) Страните заявяват, че с настоящото споразумение уреждат всички свои лични отношения, възникнали по време на брака им.     

            ОСЪЖДА М.А.З., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.Д.К.-М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА К.Г.З., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 128, 00 (сто двадесет и осем) лева – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето Р.М.З..

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителите уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/МИ