Р Е Ш Е Н И Е 

66

гр. Първомай, 21.06.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тридесет и първи май две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 244 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

…………………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между П.Д.Й., ЕГН: **********, с адрес: ***, и Д.И.М., ЕГН: **********, с адрес: ***, сключен на 20.09.2012 г. в гр. Несебър, обл. Бургас, сключен на 20.09.2012 г. в гр. Несебър, обл. Бургас, с Акт за сключен граждански брак № 0069/20.09.2012 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Несебър, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между П.Д.Й., ЕГН: **********, с адрес: ***, и Д.И.М., ЕГН: **********, с адрес: ***, споразумение, по силата на което:

1.    Страните нямат придобити по време на брака си недвижими имоти със семейни средства.

2.    Придобитият по време на брака на страните лек автомобил – семейна имуществена общност, остава в обикновена съсобственост.

3.    Семейното жилище по време на брака ще бъде ползвано от П.Д.Й..

4.    Страните нямат придобити през време на брака си банкови сметки със семейни средства, а ако някой от тях има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства.

5.    Страните не са поемали по време на брака си заедно или поотделно парични или каквито и да било други задължения за задоволяване на семейни нужди, а ако някой от тях е поемал такива, то същият ще отговаря еднолично за връщането им.

6.    Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по СК.

7.    С така изразената спогодба – споразумение страните декларират, че уреждат напълно и окончателно всичките си лични и имуществени отношения, възникнали по време на брака им и във връзка с прекратяването на същия, и че нямат и няма да имат повече взаимни претенции един към друг по повод на същите.

ОСЪЖДА П.Д.Й., ЕГН: **********, с адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Д.И.М., ЕГН: **********, с адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ДА СЕ ВРЪЧИ на задължените лица уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: „П“        

СМ/ПМ