Р Е Ш Е Н И Е 

67

гр. Първомай, 21.06.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и девети май две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 234 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

………………………………………………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между А.Х., ЕГН: **********, и Е.К.Х., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес:***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Софийска адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 25.11.1989 г. в гр. Пловдив с Акт за граждански брак № И-683/25.11.1989 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Пловдив, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между А.Х., ЕГН: **********, и Е.К.Х., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес:***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Софийска адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1.    Правото на ползване върху семейното жилище – апартамент № Н-1 със застроена площ от 96, 18 кв. м., ведно с избено помещение № 5 със застроена площ от 5, 86 кв. м. и гараж № 11 със застроена площ от 18, 70 кв. м., ведно със съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на собственост върху терена, намиращ се в гр. Пловдив, кв. „Х. ***, подробно описан в Нотариален акт № 17, том 35, дело № 8031/2004 г. по описа на Служба по вписванията – Пловдив, се предоставя на съпругата Е.К.Х..

2.    Съпрузите няма да си дължат издръжка един на друг след прекратяването на брака.

3.    След прекратяването на брака съпругата Е.К.Х. ще запази фамилното си име „Х.“.

4.    Страните няма да поделят имущество.

5.    Разноските във връзка с развода се поемат от съпруга А.Х..

ОСЪЖДА А.Х., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Софийска адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 40, 00 (четиридесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителя А.Х. уведомление за доброволно изпълнение на така присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (П)

 

СМ/ПМ