Р Е Ш Е Н И Е 

83

гр. Първомай, 12.08.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на дванадесети юли две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 231 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

………………………………………………………………………………………………………….

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между А.С.А., ЕГН: **********, и Д.Г.А., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.Д.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 15.12.2010 г. в с. Градина, общ. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № 3/15.12.2010 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Кметство, с. Градина, общ. Първомай, обл. Пловдив, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между А.С.А., ЕГН: **********, и Д.Г.А., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.Д.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1.    след прекратяване на брака Д.Г.А. ще носи предбрачното си фамилно име „Ангелова” и ще се именува Д.Г.А;

2.    страните няма да претендират помежду си за издръжка;

3.    движимите вещи са поделени извънсъдебно;

4.    страните заявяват, че нямат придобити по време на брака недвижими имоти;

5.    страните декларират, че не са поемали парични или други задължения от банки, кредитни институции или от други физически или юридически лица за задоволяване на семейни нужди, за които носят солидарна отговорност. Ако все пак се окаже наличие на такова задължение, отговорността по неговото погасяване ще тежи върху този, който го е поел;

6.    страните заявяват, че не са регистрирани като еднолични търговци и нямат участие в търговски дружества;

7.    страните заявяват, че нямат семейно жилище по смисъла на СК, тъй като са живели в жилище, собственост на трети лица, което съпругата Д.Г.А. е напуснала, и е със задоволена жилищна нужда;

8.    разноските са за страните по равно;

9.    страните заявяват, че с настоящото споразумение са уредили всички имуществени и лични отношения във връзка с брака и неговото прекратяване и нямат други претенции един към друг.

ОСЪЖДА А.С.А., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.Д.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Д.Г.А., ЕГН: **********,***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.Д.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителите уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ