Р Е Ш Е Н И Е 

88

гр. Първомай, 16.08.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на седемнадесети юли две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

                                                                                                            Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 172 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

..............................................................................................................................................................................................................................

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Т.М.Т., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, и с адрес по настоящо местоживеене:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.Ш.Б., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и Г.Т.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 03.06.2018 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № 0025/03.06.2018 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Т.М.Т., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, и с адрес по настоящо местоживеене:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.Ш.Б., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и Г.Т.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1.   Родителските права по отглеждането и възпитанието на роденото от брака на страните дете М.Г.Т.., ЕГН: **********, ще се упражняват от майката Т.М.Т..

2.   Роденото от брака на страните дете М.Г.Т.., ЕГН: **********, ще има местоживеене при майка си Т.М.Т. на адрес: ***.

3.   Бащата Г.Т.Т. ще заплаща месечна издръжка за детето М.Г.Т.., ЕГН: **********, в размер на 150, 00 (сто и петдесет) лева, считано от влизане в сила на съдебното решение за развода до настъпване на пълнолетие на детето или до възникването на друга причина за изменението или прекратяването й.

4.   С цел да не се прекъсва връзката между роденото от брака дете М.Г.Т.., ЕГН: **********, и бащата Г.Т.Т. последният има право да взима детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя (с преспиване), както и за 15 дни по време на лятото (от месец юни до септември), несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката, и по всяко друго време по взаимно съгласие на страните.

5.   Никой от съпрузите не дължи на другия издръжка.

6.   След прекратяването на брака съпругата възстановява предбрачното си фамилно име „Т.“.

7.   Страните нямат придобити по време на брака си недвижими имоти със семейни средства.

8.   Страните нямат придобити през време на брака си банкови сметки със семейни средства, а ако някой от тях има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства.

9.   Страните не са поемали по време на брака си заедно или поотделно парични или каквито и да било други задължения за задоволяване на семейни нужди, а ако някой от тях е поемал такива, то същият ще отговаря еднолично за връщането им.

10.       Семейното жилище, находящо се в ***, собственост на бабата и дядото на Г.Т.Т., се предоставя за ползване на Г.Т.Т..

            ОСЪЖДА Т.М.Т., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, и с адрес по настоящо местоживеене:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.Ш.Б., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Г.Т.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 128, 00 (сто двадесет и осем) лева – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето М.Г.Т...

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителите уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:      (п)

СМ/МИ