Р Е Ш Е Н И Е 

59

гр. Първомай, 31.05.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на осми май две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

                                                                                                            Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 133 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

...................................................................................................................

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Н.Т.С., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, и С.А.С., ЕГН: **********, с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Н.Ш.Б., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 09.11.2003 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за граждански брак № 64/09.11.2003 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Н.Т.С., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, и С.А.С., ЕГН: **********, с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Н.Ш.Б., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1)    Родителските права по отглеждането и възпитанието на родените от брака на страните ненавършили пълнолетие деца А.С.С.., ЕГН: **********, и Н.С.С., ЕГН: **********, ще се упражняват от майката Н.Т.С..

2)    Родените от брака на страните ненавършили пълнолетие деца А.С.С.., ЕГН: **********, и Н.С.С., ЕГН: **********, ще живеят при майка си Н.Т.С. в дома й на адрес: ***.

3)    Бащата С.А.С. ще заплаща на Н.Т.С. като майка и законен представител на ненавършилите пълнолетие деца А.С.С.., ЕГН: **********, и Н.С.С., ЕГН: **********, ежемесечна издръжка в размер на 150, 00 (сто и петдесет) лева за всяко от тях, считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака до настъпване на законна причина за прекратяването или изменението й.

4)    Бащата С.А.С. ще осъществява свиждане и лични контакти с ненавършилите пълнолетие деца А.С.С.., ЕГН: **********, и Н.С.С., ЕГН: **********, всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 08:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, и един месец през лятото, който да не съвпада с годишния отпуск на майката.

5)    Н.Т.С. желае след прекратяването на брака да носи предбрачното си фамилно име „Б”.

6)    След прекратяване на брака семейното жилище, находящо се в ***, собственост на Н.Т.С., ще бъде ползвано от същата.

7)    Страните заявяват, че нямат придобити през време на брака си банкови сметки със семейни средства, а ако някой от тях има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства.

8)    Придобитите по време на брака на страните недвижими имоти със семейни средства остават в обикновена съсобственост.

9)    Придобитите по време на брака на страните леки автомобили – съпружеска имуществена общност, остават в обикновена съсобственост.

10) Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по СК.

11) С така изразената спогодба – споразумение страните декларират, че уреждат напълно и окончателно всичките си лични и имуществени отношения, възникнали по време на брака им и във връзка с прекратяването на същия, и че нямат и няма да имат повече взаимни претенции един към друг по повод на същите.

ОСЪЖДА Н.Т.С., ЕГН: **********, с постоянен адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.Ш.Б., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА С.А.С., ЕГН: **********, с постоянен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.Ш.Б., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 236, 00 (двеста тридесет и шест) лева – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на децата А.С.С.. и Н.С.С..

ДА СЕ ВРЪЧИ на задължените лица уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:      (п)

СМ/МИ