Р Е Ш Е Н И Е 

56

гр. Първомай, 29.05.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на петнадесети май две хиляди и деветнадесета година с

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 35 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Предявени са обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 143, ал. 2 и чл. 149 от Семейния кодекс (СК).

…………………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

ОСЪЖДА П.П. – гражданин на Република Кипър, роден на *** г., без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България, процесуално представляван от назначения му особен представител адв. С.Д.К.-М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплаща на Л.П., ЕГН: **********, действащ като малолетен чрез своята майка и законен представител Г.И.В., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, по банкова сметка № ***, разкрита в „Банка ДСК“ ЕАД, месечна издръжка в размер на 250, 00 (двеста и петдесет) лева, считано от датата на подаване на исковата молба – 22.01.2019 г., до настъпване на основание за изменението или прекратяването й, и да му заплати по същата банкова сметка ***, 00 (двеста и петдесет) лева за период от една година преди датата на подаване на исковата молба, ведно със законната лихва до окончателното изплащане на сумите, както и сумата от 274, 50 лева (двеста седемдесет и четири лева и петдесет стотинки) – съдебно-деловодни разноски за квалифицирана процесуална защита от един адвокат, съразмерно с уважената част от исковете, като за разликата над уважения до пълния предявен размер ОТХВЪРЛЯ иска за издръжка за бъдеще време като неоснователен.

ОСЪЖДА П.П. – гражданин на Република Кипър, роден на *** г., без регистриран постоянен и настоящ адрес в Република България, процесуално представляван от назначения му особен представител адв. С.Д.К.-М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 480, 00 лева (четиристотин и осемдесет) лева – държавна такса за разглеждане на предявените искове, съразмерно с уважената им част, и сумата от 314, 50 лева (триста и четиринадесет лева и петдесет стотинки) – съдебно-деловодни разноски за квалифицирана процесуална защита от особен представител и за публикация в неофициалния раздел на „Държавен вестник“, съразмерно с уважената част от исковете.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните, а след влизането му в сила на ответника чрез назначения му особен представител ДА СЕ ИЗПРАТИ уведомление за доброволно изпълнение на присъдените в негова тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението, в частта, с която е допуснато предварително изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните, а в останалата си част подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 29.05.2019 г.

                                                                             

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ