Р Е Ш Е Н И Е 

25

гр. Първомай, 13.03.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тринадесети февруари две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 33 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

…………………………………………………………………………………………………………………….

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Г.Д. А., ЕГН: **********, и Б.А.А., ЕГН: ********** – и двамата с адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 27.08.2011 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за граждански брак № 0034/27.08.2011 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Г.Д. А., ЕГН: **********, и Б.А.А., ЕГН: ********** – и двамата с адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1)        Семейното жилище, находящо се в ***, ce предоставя за ползване на Г.Д. А..

2)        Упражняването на родителските права по отглеждане и възпитание на роденото от брака на страните дете С.Б. А., ЕГН: **********, ще се упражняват от майката Г.Д. А., като местоживеенето на детето ще бъде в ***.

3)        Бащата Б.А.А. ще осъществява лични контакти с дъщеря си С.Б. А. всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 08:00 ч. сутринта в събота до 18:00 ч. в неделя, както и един месец през лятото, който не съвпада с годишния отпуск на майката.

4)        Бащата Б.А.А. се задължава да изплаща ежемесечна издръжка на дъщеря си С.Б. А. в размер на 200, 00 (двеста) лева до настъпване на пълнолетие или друга причина за прекратяване или изменение на издръжката, ведно със законната лихва за всяко едно просрочено плащане до пълното му издължаване.

5)         Г.Д. А. заявява, че желае след прекратяването на брака да носи предбрачното си фамилно име „Г.“.

6)        Страните нямат претенции помежду си за издръжка по чл. 145 от СК;

7)        С настоящото споразумение страните уреждат всички свои лични, имуществени и финансови отношения, възникнали по време на брака им.

ОСЪЖДА Г.Д. А., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Б.А.А., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 164, 00 (сто шестдесет и четири) лева – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето С.Б. А..

ДА СЕ ВРЪЧИ на задължените лица уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ