Р Е Ш Е Н И Е 

27

гр. Първомай, 13.03.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тринадесети февруари две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 683 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

……………………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Х.Д.М., ЕГН: **********, и Д.С.М., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 02.10.2015 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № 0073/02.10.2015 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Х.Д.М., ЕГН: **********, и Д.С.М., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1.    Никой от съпрузите не дължи на другия издръжка.

2.    Родителските права по отглеждането и възпитанието на децата С. Д. М., ЕГН: **********, роден на *** г. в гр. Първомай, и Д. Д. М., ЕГН: **********, родена на *** г. в гр. Първомай, ще се упражняват от майката Х.Д.М..

3.    Децата С. Д. М., роден на *** г. в гр. Първомай, и Д. Д. М., родена на *** г. в гр. Първомай, ще имат местоживеене при майка си Х.Д.М. на адрес: ***.

4.    Д.С.М. ще заплаща месечна издръжка за децата С. Д. М., роден на *** г. в гр. Първомай, и Д. Д. М., родена на *** г. в гр. Първомай, чрез тяхната майка, в размер на 140, 00 (сто и четиридесет) лева за всяко едно от тях, считано от влизане в сила на съдебното решение за развода до настъпване на пълнолетие на всяко едно от децата или до възникването на друга причина за изменението или прекратяването й, по банков път.

5.    С цел да не се прекъсва връзката между децата С. Д. М., роден на *** г. в гр. Първомай, и Д. Д. М., родена на *** г. в гр. Първомай, и техният баща и законен представител Д.С.М. същият да има право да взима децата всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 10:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя (с преспиване), за един месец по време на лятната ваканция, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката, както и през половината дни от всяка коледна и пролетна ученическа ваканция.

6.     След прекратяването на брака съпругата Х.Д.М. възстановява предбрачното си фамилно име „А.“.

7.    Движимите вещи, придобити в режим на съпружеска имуществена общност, страните са разделили доброволно преди подаване на молбата за развод.

8.    Страните нямат придобити по време на брака си недвижими имоти със семейни средства.

9.    Страните нямат придобити през време на брака си банкови сметки със семейни средства, а ако някой от тях има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства.

10.         Страните не са поемали по време на брака си заедно или поотделно парични или каквито и да било други задължения за задоволяване на семейни нужди, а ако някой от тях е поемал такива, то същият ще отговаря еднолично за връщането им.

11.         Семейното жилище, находящо се в ***, собственост на родителите на съпруга, се предоставя за ползване на Д.С.М..

ОСЪЖДА Х.Д.М., ЕГН: **********,***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Д.С.М., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 221, 60 лева (двеста двадесет и един лева и шестдесет стотинки) – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на децата С. Д. М. и Д. Д. М..

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителите уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ