Р Е Ш Е Н И Е 

39

гр. Първомай, 12.04.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тринадесети март две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 627 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава четиридесет и девета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК) във вр. с чл. 127, ал. 1 от Семейния кодекс (СК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 127, ал. 1 от СК.

……………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между П.В.Д., ЕГН: **********,***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Д.Д.М., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и А.М.Ч., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Г.Р.К., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1)      Родителските права по отглеждането и възпитанието на децата А.А.Ч., ЕГН: **********, Г.А.Ч., ЕГН: **********, и М.А.Ч., ЕГН: **********, ще се упражняват от майката П.В.Д., ЕГН: **********,***, ще бъде тяхното местоживеене.

2)      Бащата А.М.Ч. ще осъществява лични отношения с ненавършилите пълнолетие свои деца А.А.Ч., Г.А.Ч. и М.А.Ч. при следния режим: бащата може да взима децата с преспиване, всеки първи и трети уикенд от месеца, като ги взима от дома на майката в 19:00 часа в петък и ги връща в 17:00 часа в неделя; за период от 10 дни през лятото и 10 дни през зимата, когато майката не е в платен годишен отпуск, като ги взима от дома на майката в 18:00 часа и ги връща обратно там в 18:00 часа на последния ден; всяка четна година по време на Коледните празници от 23 декември до 27 декември и всяка нечетна година по време на Новогодишните празници от 28 декември до 1 януари, като ги взима от дома на майката в 18:00 часа и ги връща обратно там в 18:00 часа на последния ден; всяка първа и трета неделя от месеца децата могат да виждат баща си чрез видеоразговори посредством необходимите за това технологични средства от 19:00 часа до 20:00 часа, когато бащата е извън страната.

3)      Бащата А.М.Ч. се задължава да заплаща на всяко от ненавършилите пълнолетие свои деца А.А.Ч., Г.А.Ч. и М.А.Ч. чрез тяхната майка и законен представител П.В.Д. месечна издръжка в размер на 160, 00 (сто и шестдесет) лева, считано от датата на подаване на исковата молба – 22.11.2018 г., до настъпване на законно основание за нейното изменение или прекратяване, по следната банкова сметка ***: IBAN: ***, BIC: ***Юробанк България“ АД, ведно със законната лихва за всяка една просрочена месечна вноска, считано от падежа до пълното й изплащане.

ОСЪЖДА А.М.Ч., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Г.Р.К., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 345, 00 (триста четиридесет и пет) лева – държавна такса за постигнатото споразумение за издръжката на децата А.А.Ч., Г.А.Ч. и М.А.Ч..

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителя А.М.Ч. уведомление за доброволно изпълнение на присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ