Р Е Ш Е Н И Е

40

гр. Първомай, 12.04.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесети март две хиляди и деветнадесета година, с

 

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 445 по описа на съда за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и шеста от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

…………………………………………………………………….

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между М.И.В., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и И.Д.В., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван от назначения му на основание чл. 47, ал. 6 от ГПК особен представител адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на 01.10.1995 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № 0062/01.10.1995 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, като дълбоко и непоправимо разстроен.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата М.И.В., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да носи предбрачното си фамилно име „Г.”.

ОСЪЖДА М.И.В., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева – окончателна държавна такса за разглеждане на брачния иск.

ОСЪЖДА И.Д.В., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван от назначения му на основание чл. 47, ал. 6 от ГПК особен представител адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева – окончателна държавна такса за разглеждане на брачния иск.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните, а след влизането му в сила на същите ДА СЕ ИЗПРАТИ уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

                                                                                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ