Р Е Ш Е Н И Е 

34

гр. Първомай, 05.04.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на шести март две хиляди и деветнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 402 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава четиридесет и девета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК) във вр. с чл. 127, ал. 1 от Семейния кодекс (СК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 127, ал. 1 от СК.

………………………………………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между А.А.И., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.Д.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и К.С.М., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

1)      Родителските права по отглеждането и възпитанието на децата М.А.А., ЕГН: **********, и А.А. А., ЕГН: **********, ще се упражняват от бащата А.А.И., ЕГН: **********, при когото на адрес: ***, ще бъде тяхното местоживеене.

2)      Майката К.С.М. ще осъществява лични отношения с ненавършилите пълнолетие свои деца М.А.А. и А.А. А. при следния режим: майката може да вижда и взима децата всяка първа и трета неделя от месеца, от 10:00 часа до 17:00 часа.

3)      Майката К.С.М. се задължава да заплаща на всяко от ненавършилите пълнолетие свои деца М.А.А. и А.А. А. чрез техния баща и законен представител А.А.И. месечна издръжка в размер на 140, 00 (сто и четиридесет) лева, считано от датата на завеждане на исковата молба – 09.08.2018 г., до настъпване на законно основание за нейното изменение или прекратяване, по посочена от бащата банкова сметка. ***.

ОСЪЖДА К.С.М., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 201, 60 лева (двеста и един лева и шестдесет стотинки) – държавна такса за постигнатото споразумение за издръжката на децата М.А.А. и А.А. А..

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителя К.С.М. уведомление за доброволно изпълнение на присъденото в нейна тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                            

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ