Р Е Ш Е Н И Е

9

гр. Първомай, 18.01.2019 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на деветнадесети декември две хиляди и осемнадесета година, с

 

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 335 по описа на съда за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и шеста от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Предявени са обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 49, ал. 1, чл. 53 и чл. 56, ал. 1, изр. І-во от СК.

…………………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между С.М.Б., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и М.П.Б., ЕГН: **********, с адрес: ***, сключен на 20.03.1996 г. в с. Чешнегирово, общ. Садово, обл. Пловдив, с Акт за граждански брак № 2/20.03.1996 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Кметство, с. Чешнегирово, общ. Садово, обл. Пловдив, като дълбоко и непоправимо разстроен.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата М.П.Б., ЕГН: **********, с адрес: ***, да носи брачното си фамилно име – „Б.”.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето С.С. Б., ЕГН: **********, на майката М.П.Б., ЕГН: **********, с адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето С.С. Б., ЕГН: **********, при майката М.П.Б., ЕГН: **********, с адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между детето С.С. Б., ЕГН: **********, и бащата С.М.Б., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, както следва: бащата може да вижда детето всяка първа и трета събота от месеца от 10:00 часа до 12:00 часа.

ОСЪЖДА С.М.Б., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***:

Ø  да заплаща на детето С.С. Б., ЕГН: **********, действаща като малолетна чрез своята майка и законен представител М.П.Б., ЕГН: **********, с адрес: ***, месечна издръжка в размер на 140, 00 (сто и четиридесет) лева, считано от влизане в сила на настоящото решение, и

Ø  да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 226, 60 лева (двеста двадесет и шест лева и шестдесет стотинки) – държавна такса за разглеждане на иска за развод и за служебно присъдената издръжка.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се в ***, на С.М.Б., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***.

ОСЪЖДА М.П.Б., ЕГН: **********, с адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева – държавна такса за разглеждане на иска за развод.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните, а след влизането му в сила на същите ДА СЕ ИЗПРАТИ уведомление за доброволно изпълнение на присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението в частта, с която се допуска предварителното му изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните, а в останалата си част подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

                                                                                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ