ПРИСЪДА

 

20

 

град Първомай, 20.08.2018 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесети август две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

К.Д.

К.С.

 

при участието на секретаря Венета Хубенова и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 134 по описа на Съда за 2018 година и

 

ПРИСЪДИ:

 

Признава подсъдимия С.Й.Х., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с основно образование, ученик в 10. клас на ***, с адрес:***, за виновен в това, че на 11.07.2017 година в град Първомай, област Пловдив, като непълнолетен, но като е могъл за разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, в съучастие като извършител с М.С.А. ***, противозаконно отнема чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Сеат Толедо” с ДК № *** – от владението на П.К.Е. ***, без негово съгласие, с намерение да го ползва, като на превозното средство е последвала повреда на обща стойност 550,09 лева (петстотин и петдесет лева и девет стотинки), поради което и на основание чл. 346, ал. 2, т. 1, предложение 1 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и във връзка с чл. 58а, ал. 1 във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на шест месеца.

Отлага на основание чл. 69, ал. 1 във връзка с чл. 66 от НК изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода за срок от две години.

 

Признава подсъдимия М.С.А., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, с основно образование, ученик в 11. клас на ***, с адрес:***, за виновен в това, че на 11.07.2017 година в град Първомай, област Пловдив, като непълнолетен, но като е могъл за разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, в съучастие като извършител със С.Й.Х. ***, противозаконно отнема чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Сеат Толедо” с ДК № *** – от владението на П.К.Е. ***, без негово съгласие, с намерение да го ползва, като на превозното средство е последвала повреда на обща стойност 550,09 лева (петстотин и петдесет лева и девет стотинки), поради което и на основание чл. 346, ал. 2, т. 1, предложение 1 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и във връзка с чл. 58а, ал. 1 във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на шест месеца.

Отлага на основание чл. 69, ал. 1 във връзка с чл. 66 от НК изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода за срок от една година.

 

Осъжда на основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК всеки от подсъдимите С.Й.Х. и М.С.А. да заплати по сметка на Областна дирекция на МВР - Пловдив по 160,86 лева (сто и шестдесет лева и осемдесет и шест стотинки) – 1/2 от сумата от 321,72 лева (триста двадесет и един лева и седемдесет и две стотинки), за експертизи на досъдебното производство.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

 

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / ВХ