ПРИСЪДА

 

9

 

град Първомай, 15.05.2018 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на петнадесети май две хиляди и осемнадесета година с

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

Б.Н.

В.П.

,

при участието на секретаря Петя Монева и прокурора Светлозар Чераджийски разгледа докладваното от съдията НОХД № 263 по описа на Съда за 2017 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Р.В.Д., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, женен, неосъждан, с висше образование, огняр в ***, с адрес:***, за виновен в това, че на 16.09.2015 година в град Първомай, област Пловдив, без да има за това надлежно разрешение по чл. 50, ал. 3 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, държи боеприпаси за огнестрелни оръжия по чл. 7, ал. 1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – четиридесет и един изправни и годни да възпроизведат изстрели стандартни бойни пистолетни патрона, калибър 9х18 мм, поради което и на основание чл. 339, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на една година и шест месеца.

Отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от три години и шест месеца.

 

Приспада на основание чл. 59, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от НК от определеното наказание лишаване от свобода времето, през което подсъдимият Р.В.Д. е задържан за 24 часа по чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР от 16.09.2015 година до 17.09.2015 година, като един ден задържане се зачита за един ден лишаване от свобода.

 

Осъжда на основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК подсъдимия Р.В.Д. да заплати сумата от 80 (осемдесет) лева, както следва:

·  40 (четиридесет) лева по сметка на Областна дирекция на МВР - Пловдив за изготвена съдебно-балистична експертиза на досъдебното производство;

·  40 (четиридесет) лева в полза на бюджета на Съдебната власт по сметка на Районен съд - Първомай за явяване на експерт в съдебно заседание.

 

Да се предадат на разпореждане на РУ на МВР - Първомай, намиращите се в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Пловдив веществени доказателства: синя флаш памет Kingston, 4 GB; DVD диск 4,7 GB с надпис „Част 1”; DVD диск 4,7 GB с надпис „Част 2”; дискета Imation 2, 1,44 MB; осем папки с документи, формат А4.

 

Да се върне на подсъдимия намиращият се в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Пловдив оригинален екземпляр на запис на заповед с издател Р.В.Д..

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

2. (п)

СЗ / ПМ