ПРИСЪДА

 

4

 

град Първомай, 20.03.2018 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесети март две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

Съдия:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска Гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 238 по описа на Съда за 2017 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия В.Ж.Ч., роден на *** ***, ЕГН **********, циганин, български гражданин, неженен, осъждан, с начално образование, неработещ, с адрес:***, за невинен да е извършил престъпление по чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 1 от НК - на 05.02.2017 година в землището на село Градина, община Първомай, област Пловдив, отдел 2, подотдел Д1 от територията на Териториално поделение „Държавно горско стопанство - Първомай” – Първомай без редовно писмено позволително да е взел и извозил от горския фонд (държавна горска територия) дървета – един пространствен кубичен метър дърва за огрев от полски бряст на обща стойност 41,36 лева, включително отсечени и паднали, като деянието представлява маловажен случай, като на основание чл. 305, ал. 6 от НПК го оправдава по така повдигнатото обвинение и на основание чл. 266, ал. 1 от Закона за горите му налага глоби в размер на 50 (петдесет) лева за нарушение по чл. 213, ал. 1, т. 1 от Закона за горите и в размер на 50 (петдесет) лева за нарушение по чл. 213, ал. 1, т. 2 от Закона за горите за това, че на 05.02.2017 година в дома си на улица * в село Градина, община Първомай, област Пловдив, съхранява един пространствен кубичен метър дърва за огрев от полски бряст на стойност 41,36 лева, немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Районен съдия:

(п)

СЗ / АГ