РЕШЕНИЕ

 

№ 12

 

град Първомай, 20.02.2018 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесети февруари две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

Съдия докладчик

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска Гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя АНД № 268 по описа на Съда за 2017 година и

 

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия И.М.Д., роден на *** ***, ЕГН **********, ром, български гражданин, неженен, неосъждан, с начално образование (неграмотен), с адрес:***, за виновен в това, че на 07.12.2016 година в землището на село Градина, община Първомай, област Пловдив, без редовно писмено позволително от отдел 6 от територията на Териториално поделение „Държавно горско стопанство – Първомай”, град Първомай, в съучастие като извършител с Ч.А.И. и М.Д.Г. *** (спрямо които е отказано да се образува наказателно производство на основание чл. 24, ал. 1, т. 1 от НПК), взема и извозва от горския фонд (държавна горска територия) дървета, включително отсечени и паднали - един пространствен кубичен метър дърва за огрев от акация на стойност 41,37 лева (четиридесет и един лева и тридесет и седем стотинки), като деянието представлява маловажен случай - престъпление по чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лева.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Районен съдия:

(п)

СЗ / АГ