Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№ 245

Гр. Първомай, 02.03.2018 г.

 

Съдия София Монева – изпълняваща функции Председател на Районен съд –  Първомай, в закрито заседание на втори март две хиляди и осемнадесета година, след като разгледа гр. дело № 92 по описа на съда за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано искова молба вх. № 1216/27.03.2017 г. (по описа на Районен съд – Раднево), с която Р.К.К., ЕГН: **********, и М.Д.С., ЕГН: **********, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Г. С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, предявява срещу Пловдивски окръжен съд и Върховен касационен съд активно и пасивно субективно съединени искове с правно основание чл. 2б, ал. 1 от ЗОДОВ.

В изпълнение на процесуалното си задължение по чл. 22, ал. 2 от ГПК с Определения от 23.02.2018 г. и 28.02.2018 г. съдия София Монева и съдия Спасимир Здравчев, които осъществяват дейността по правораздаване в Районен съд – Първомай, са заявили самоотвод от разглеждане на делото, мотивиран с наличие на основанието по чл. 22, ал. 1, т. 6 от ГПК.

Доколкото по изложените съображения Районен съд – Първомай не може да образува състав за разглеждане и решаване на спора, се обосновават предпоставки за прекратяване на съдебното производство и изпращане на делото на Окръжен съд – Пловдив по компетентност за упражняване на правомощията му по чл. 23, ал. 3 от НПК.

Предвид горното Председателят на Районен съд – Първомай

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 92/2018 г. по описа на Районен съд – Първомай.

Делото ДА СЕ ИЗПРАТИ на Окръжен съд – Пловдив по компетентност с предложение за изпращане на делото за разглеждане на друг равен по степен съд.

Разпореждането е окончателно.

                                                                      

и. ф. Председател: (п)

                                                                                                                  (София Монева)

ЕД