Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№ 323

Гр. Първомай, 19.03.2018 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на деветнадесети март две хиляди и осемнадесета година, с

 

Председател: София Монева

                                                              

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 71 по описа на съда за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Съдът е сезиран с жалба вх. № ***г. (по описа на Общинска администрация – Първомай), постъпила от Д.Х. Д., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Б.Р.Д., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, срещу Заповед № *** г. на Кмета на Община Първомай.

След служебна проверка на процесуалните условия за допустимост на производството настоящият съдебен състав намира следното:

С така постъпилата жалбата се атакува Заповед № *** г. на Кмета на Община Първомай, издадена на основание чл. 34, ал. 1 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), която съобразно чл. 34, ал. 2 от ЗСПЗЗ подлежи на обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс (АПК). Съгласно чл. 149, ал. 1 от АПК административните актове могат да се оспорят в 14-дневен срок от съобщаването им.

В конкретния случай видно от приложеното към административната преписка известие за доставяне ИД PS 4270 00388V 8 жалбоподателят е получил препис от процесната заповед на 17.01.2018 г., а по данни от представените с молба вх. № 1836/16.03.2018 г. писмени доказателства жалбата е подадена чрез куриерска услуга на 01.02.2018 г. след изтичане на законоустановения срок по чл. 149, ал. 1 от АПК.

Гореизложеното обосновава предпоставките на чл. 159, т. 5 от АПК за оставяне на жалбата без разглеждане като просрочена и за прекратяване на настоящото производство.

Водим от горното, и на основание чл. 159, т. 5 от АПК съдът

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба вх. № ***г. (по описа на Общинска администрация – Първомай), постъпила от Д.Х. Д., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Б.Р.Д., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, срещу Заповед № *** г. на Кмета на Община Първомай за изземване на земеделска земя.

            ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 71/2018 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

            Препис от разпореждането ДА СЕ ВРЪЧИ на оспорващия чрез процесуалния му представител.

Разпореждането подлежи на обжалване с частна жалба пред Административен съд – Пловдив в 7-дневен срок от връчването му на оспорващия.

 

                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ЕД