О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№ 196

гр. Първомай, 08.08.2018 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на осми август две хиляди и осемнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 268 по описа на съда за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Съдът е сезиран с искова молба вх. № 3654/05.06.2018 г., с която А.Д.А., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М.П.С., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, предявява срещу Земеделска кооперация „***“, ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: ***“, представлявана от Х. Г. Б. в качеството на Председател, иск с правно основание чл. 19, ал. 3 от Закона за задълженията и договорите.

С постъпила молба вх. № 5016/07.08.2018 г. ищецът заявява оттегляне на исковата претенция и пледира за прекратяване на производството.

След като съобрази така обективираната воля на ищеца и доколкото към настоящия процесуален етап съгласно чл. 232 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК) правните последици на предприетото от него процесуално действие по разпореждане с предмета на спора не са обвързани от съгласието на ответника, съдът намира, че в съответствие с приложимия в гражданското съдопроизводство принцип на диспозитивното начало делото подлежи на прекратяване.

Водим от горното и на основание чл. 232 от ГПК, съдът                             

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 268/2018 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

Препис от настоящото определение ДА СЕ ИЗПРАТИ на страните.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.  

                                                                          

                                                                        

   РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

                                                                                                                  

СМ/ЕД