П Р О Т О К О Л

№ 115

 

гр. Първомай, 02.05.2018 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на втори май две хиляди и осемнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

сложи за разглеждане гр. дело № 100 по описа за 2018 г., докладвано от Председателя.

 

След изпълнение на процедурата по чл. 142, ал. 1 от ГПК и на именно повикване в 14:00 часа:

………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба при следните параметри:

І. Относно размера на месечната издръжка

Бащата П.А.П. се задължава да заплаща месечна издръжка на дъщеря си Ц.П.П. чрез майка й М.Д.Д. в размер на 140.00 (сто и четиридесет) лева месечно, считано от месец септември 2017 г. (месеца, следващ раздялата на родителите) до настъпването на обстоятелства за изменение или прекратяване на издръжката, ведно с дължимата закоина лихва при забава на всяко дължимо плащане.

ІІ. Относно издръжката за периода от месец септември до месец април 2018 г. включително

Страните се съгласяват да разсрочат задължението за заплащане на сумата от 1 120,00 (хиляда сто и двадесет) лева, представляваща издръжката за периода от месец септември до месец април 2018 г. включително, на 12 (дванадесет) равни месечни вноски в размер на 93, 33 лева (деветдесет и три лева и тридесет и три стотинки), платими заедно с издръжката за текущия месец.

Бащата П.А.П. се задължава да заплаща всеки месец към месечна издръжка по т. I на дъщеря си Ц.П.П. чрез майка й М.Д.Д., сума в размер на 93, 33 лева (деветдесет и три лева и тридесет и три стотинки), представляваща разсрочване на задължението му за издръжка за периода месец септември 2017 г. – тридесети април 2018 г.

III. Срокове и начин на плащане на издръжката

Дължимите суми за издръжка по настоящата спогодба се заплащат до 10 (десето) число на текущия месец по следната банкова сметка:

***: ***: UNCRBGSF Банка: УниКредит Булбанк АД

Титуляр: М.Д.Д.

ІV. Разноски по делото

Разноските по делото се поемат от страните, както са направени, а дължимата държавна такса от ответника върху размера на определената издръжка да бъде намален на половина съобразно дължимото според разпоредбата на чл. 78, ал. 9 от ГПК.

ОСЪЖДА П.А.П., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Х. С. В., вписан в регистъра на Софийска адвокатска колегия, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 125, 80 лева (сто двадесет и пет лева и осемдесет стотинки) – държавна такса за разглеждане на предявените искове.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 100/2018 г. по описа на Районен съд – Първомай.

След влизане в сила на определението в частта за разноските ДА СЕ ВРЪЧИ на ответника П.А.П. уведомление за доброволно изпълнение на присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Определението, в частта досежно прекратяване на производството и разноските, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок, считано от днес, а в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

 

Заседанието се закри в 14:58 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател: (п)

     Секретар: (п)

СМ/ПМ