Р Е Ш Е Н И Е 

80

гр. Първомай, 10.08.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и пети юли две хиляди и осемнадесета година, с

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 311 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

.............................................................................

Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между П.Р.Д., ЕГН: **********, и З.Г.Д., ЕГН: ********** – и двамата с адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на ***г. в гр. Пловдив с Акт за граждански брак № ******г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Пловдив, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между П.Р.Д., ЕГН: **********, и З.Г.Д., ЕГН: ********** – и двамата с адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

Ø Семейното жилище, находящо се в ***, се предоставя за ползване на П.Р.Д..

Ø Родителските права по отглеждане и възпитание на роденото от брака на страните дете Р. П.Д., ЕГН: **********, ще се упражняват от майката З.Г.Д., като местоживеенето на детето ще бъде в ***.

Ø Бащата П.Р.Д. ще осъществява лични контакти с дъщеря си Р. П.Д. всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 08:00 часа сутринта в събота до 19:00 часа в неделя, както и един месец през лятото, който не съвпада с годишния отпуск на майката.

Ø Бащата П.Р.Д. се задължава да изплаща ежемесечна издръжка на дъщеря си Р. П.Д. в размер на 200, 00 (двеста) лева до настъпване на пълнолетие или друга причина за прекратяване или изменение на издръжката, ведно със законната лихва за всяко едно просрочено плащане до пълното му издължаване.

Ø З.Г.Д. заявява, че желае след прекратяването на брака да носи предбрачното си фамилно име „П.”.

Ø Придобитият по време на брака на страните лек автомобил марка и модел „***” с рама № ***, двигател № *** и рег. № ***, на обща стойност 800, 00 лева, остава в дял на П.Р.Д., като за уравняване на дела върху придобития при режим на съпружеска имуществена общност лек автомобил З.Г.Д. е получила сумата от 400, 00 лева.

Ø Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по чл. 145 от СК.

Ø Страните заявяват, че с настоящото споразумение уреждат всички свои лични, имуществени и финансови отношения, възникнали по време на брака им.

 ОСЪЖДА П.Р.Д., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 172, 00 (сто седемдесет и два) лева – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето Р. П.Д. и имуществените отношения.

ОСЪЖДА З.Г.Д., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 28, 00 (двадесет и осем) лева – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за имуществените отношения.

ДА СЕ ВРЪЧИ на задължените лица уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

СМ/ЕД