Р Е Ш Е Н И Е 

79

гр. Първомай, 10.08.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на осемнадесети юли две хиляди и осемнадесета година, с

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 287 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

.................................................................................................................

Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между И.Г.И., ЕГН: **********, и Т.Н.И., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Е.А.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на ***г. в с. Огняново, общ. Пазарджик, обл. Пазарджик, с Акт за граждански брак № ******г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Кметство, с. Огняново, общ. Пазарджик, обл. Пазарджик, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.Г.И., ЕГН: **********, и Т.Н.И., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Е.А.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, ***, споразумение, по силата на което:

Ø Родителските права по отглеждането и възпитанието на малолетното дете Х. Т.И., ЕГН: **********, ще се упражняват от майката И.Г.И..

Ø Местоживеенето на детето Х. Т.И., ЕГН: **********, ще бъде на следния адрес: ***.

Ø Бащата Т.Н.И. се задължава да изплаща ежемесечна издръжка на сина си Х. Т.И., ЕГН: **********, в размер на 128, 00 (сто двадесет и осем) лева, до 10-о число на месеца, считано от датата на подаване на молбата до настъпване на причина за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за всяка една просрочена вноска до окончателното изплащане на задължението.

Ø Бащата Т.Н.И. ще осъществява лични контакти със сина си Х. Т.И., ЕГН: **********, непрекъснато, тъй като двамата ще живеят на един и същ адрес.

Ø Страните се споразумяват майката И.Г.И. и детето Х. Т.И. да живеят в семейното жилище в *** до навършване на осемнадесет години на детето Х. И.

Ø И.Г.И. е съгласна Т.Н.И. да запази полученото при сключване на брака им фамилно име „И.”.

Ø Закупеният по време на брака урегулиран поземлен имот (УПИ) ***(***) от кв. *** по действащия регулационен план на с. *** от *** г., с площ от ***, предназначен за жилищно строителство, при граници: улица, УПИ ***, УПИ ***, УПИ ***, УПИ ***и УПИ ***, заедно с построените в него: жилищна сграда със застроена площ от *** кв. м. и навес със застроена площ от ***., остава в дял на съпруга Т.Н.И. и съпругата И.Г.И. няма претенции към него.

Ø Вноските по ипотеката за гореописания имот (семейно жилище) в с. *** към „***” ще се заплащат и остават в тежест на съпруга Т.Н.И..

Ø Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по чл. 145 от СК.

Ø Страните се споразумяват, че деловодните разноски се поемат от двамата по равно.

ОСЪЖДА И.Г.И., ЕГН: **********, с постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Е.А.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 110, 52 лева (сто и десет лева и петдесет и две стотинки) – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето Х. Т.И. и имуществените отношения.

ОСЪЖДА Т.Н.И., ЕГН: **********, с постоянен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Е.А.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 110, 52 лева (сто и десет лева и петдесет и две стотинки) – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето Х. Т.И. и имуществените отношения.

ДА СЕ ВРЪЧИ на задължените лица уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

СМ/ЕД