Р Е Ш Е Н И Е 

77

гр. Първомай, 10.08.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на единадесети юли две хиляди и осемнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Венета Хубенова,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 267 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

..................................................................................

Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Т.Х.Д., ЕГН: **********, и Я.Т.Д., ЕГН: **********, и двамата с адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. А.В.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на ***г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, с Акт за граждански брак № ***г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Общински народен съвет – Асеновград, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Т.Х.Д., ЕГН: **********, и Я.Т.Д., ЕГН: **********, и двамата с адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. А.В.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

Ø Страните не си дължат издръжка помежду си към датата на подписване на настоящето споразумение.

Ø Съпрузите нямат претенции към взаимни парични влогове и фирми.

Ø След прекратяване на брака съпругата запазва брачното си фамилно име „Д.“.

Ø Семейното жилище, находящо се в ***, което е собственост на съпруга и негови роднини, се предоставя за ползване на Я.Т.Д..

Ø Придобитите по време на брака движими вещи остават в обикновена съсобственост между страните.

Ø Разноските по делото се понасят от молителите така, както са направени.

ОСЪЖДА Т.Х.Д., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. А.В.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Я.Т.Д., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. А.В.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ДА СЕ ВРЪЧИ на задължените лица уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ЕД