Р Е Ш Е Н И Е 

78

гр. Първомай, 10.08.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на единадесети юли две хиляди и осемнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Венета Хубенова,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 259 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

............................................................................................................

Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Н.К.С., ЕГН: **********, с адрес: ***, и електронен адрес за съдебна кореспонденция: ***, и М.А.С., ЕГН: **********, с адрес: *** и с адрес за съдебна кореспонденция: *** (***“), сключен на ***г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, с Акт за граждански брак № ******г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Чирпан, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Н.К.С., ЕГН: **********, с адрес: ***, и електронен адрес за съдебна кореспонденция: ***, и М.А.С., ЕГН: **********, с адрес: *** и с адрес за съдебна кореспонденция: *** (***“), споразумение, по силата на което:

1.   Родителските права относно роденото от брака дете Н. Н.С., ЕГН: **********, ще се упражняват съвместно от родителите Н.К.С., ЕГН: **********,*** и М.А.С., ЕГН: **********,***.

2.   Местоживеенето на детето Н. Н.С., ЕГН: **********, ще бъде при двамата родители в семейното жилище на адрес: ***.

3.   Всеки от родителите Н.К.С. и М.А.С. се задължава да заплаща на детето си Н. Н.С., ЕГН: **********, месечна издръжка в размер на 130, 00 (сто и тридесет) лева, както и да осигурява задоволяването на всички негови потребности.

4.   Страните се задължават да решават всички въпроси относно отглеждането и възпитанието на непълнолетното си дете в негов интерес, да се грижат за физическото, умственото, нравственото и социалното развитие на детето, за неговото образование и за неговите лични и имуществени интереси. Родителите се задължават да отглеждат детето, да формират възгледите му и осигуряват образованието му според възможностите, нуждите и наклонностите на детето с цел израстването му като самостоятелна и отговорна личност.

5.   След развода ползването на семейното жилище, находящо се в ***, което е лична собственост на съпруга Н.К.С., се предоставя на двамата съпрузи Н.К.С. и М.А.С., а в случай че местоживеенето на детето Н. Н.С., ЕГН: **********, се промени, ползването на семейното жилище се предоставя единствено на съпруга Н.К.С.. 

6.   Страните нямат претенции за издръжка помежду си.

7.   След прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име „С.“.

8.   По време на брака си страните не са придобили по възмезден начин недвижими имоти в режим на съпружеска имуществена общност, придобити по време на брака в резултат на съвместен принос.

9.   Относно движимите вещи страните заявяват, че са уредили напълно и окончателно отношенията си по повод на тяхната делба, както и на всички останали движими вещи, придобити по време на брака.

10.        Разноските по делото се поемат изцяло от съпруга Н.К.С..

ОСЪЖДА Н.К.С., ЕГН: **********, с адрес: ***, и електронен адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 212, 20 лева (двеста и дванадесет лева и двадесет стотинки) – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето Н. Н.С..

ДА СЕ ВРЪЧИ на задълженото лице Н.К.С. уведомление за доброволно изпълнение на така присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

СМ/ЕД