Р Е Ш Е Н И Е 

23

гр. Първомай, 27.04.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тридесети март две хиляди и осемнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 127 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

............................................................................................................................

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Д.Д.Ж., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и Г.Н.Ж., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М.И.З., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Стара Загора, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на ***г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № ***г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Д.Д.Ж., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и Г.Н.Ж., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М.И.З., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Стара Загора, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

Ø След прекратяване на брака Д.Д.Ж. ще възстанови предбрачното си фамилно име „М.” и ще се именува – Д.Д. М..

Ø Страните заявяват, че няма да претендират помежду си издръжка.

Ø Движимите вещи са поделени извънсъдебно.

Ø Молителите декларират, че не са поемали парични или други задължения от банки, кредитни институции или от други физически или юридически лица за задоволяване на семейни нужди, за които носят солидарна отговорност. Във връзка с това те заявяват, че ако все пак се окаже наличие на такова задължение, отговорността по неговото погасяване ще тежи върху този, който го е поел.

Ø Молителите заявяват, че не са регистрирани като еднолични търговци и че нямат участие в търговски дружества.

Ø Семейното жилище, собственост на родителите на молителката Д.Д.Ж., на адрес: ***, се предоставя за ползване от молителката Д.Д.Ж..

Ø Упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете П. Г.Ж., ЕГН: **********, родена на *** г. в гр. Първомай, с настоящ адрес:***, се предоставя на бащата Г.Н.Ж., като местоживеенето му се определя на адреса на бащата: с. ***.

Ø Майката Д.Д.Ж. ще заплаща на детето си П. Г.Ж. месечна издръжка в размер на 150, 00 (сто и петдесет) лева, считано от 01.04.2018 г. до настъпване на законна причина за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка забавена вноска до окончателното плащане. Сумите ще бъдат превеждани по банкова сметка ***, за който се дължи издръжката.

Ø Определя се режим на лични отношения на майката с детето, както следва:  1) всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10:00 часа на съботния ден до 17:30 часа на неделния ден с преспиване, както и по всяко друго време по взаимно съгласие на родителите; 2) един месец през лятната ваканция на детето, който да не съвпада с платения годишен отпуск на бащата, и 3) официално определените дни за Коледна ваканция на детето на всяка четна година и официално определените дни за пролетна ваканция на детето на всяка нечетна година.

ОСЪЖДА Г.Н.Ж., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М.И.З., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Стара Загора, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева – държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Д.Д.Ж., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 128, 00 (сто двадесет и осем) лева – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето П. Г.Ж..

ДА СЕ ВРЪЧИ на молителите уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:      (п)

 

СМ/ЕД