Р Е Ш Е Н И Е

74

гр. Първомай, 20.07.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и пети юни две хиляди и осемнадесета година, с

 

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 37 по описа на съда за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и шеста от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Предявени са обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 49, ал. 1 и чл. 53 от Семейния кодекс (СК).

.........................................................................................................................................................................................

Водим от горното, и на основание чл. 235 от ГПК съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Т.К.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и М.И.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, сключен на ***г. в гр. Първомай, обл. Пловдив с Акт № ******г. за сключен граждански брак, съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, като дълбоко и непоправимо разстроен.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата М.И.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, да носи фамилно име „Т.”.

ОСЪЖДА Т.К.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева – окончателна държавна такса за разглеждане на делото.

ОСЪЖДА М.И.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева – окончателна държавна такса за разглеждане на делото.

След влизане на решението в сила ДА СЕ ВРЪЧИ на задължените лица уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

                                                                                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

СМ/ЕД