Р Е Ш Е Н И Е 

18

гр. Първомай, 05.04.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на девети март две хиляди и осемнадесета година с

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря П. Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 505 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

................................................................................................................

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на издръжката, който П.М.И., ЕГН: **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, процесуално представлявана от назначения й особен представител адв. Д.Д.М., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, е осъдена с Решение № 30/01.04.2013 г. по гр. дело № 493/2012 г. по описа на Районен съд – Първомай да заплаща на Н.В.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, действащ лично като непълнолетен и със съгласието на Л.Г.Т., ЕГН: **********, и Р.К.Т., ЕГН: ********** ***, в качеството на осъществяващи приемна грижа по реда на Закона за закрила на детето лица, процесуално представляван от назначения му повереник адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, като го УВЕЛИЧАВА от 80, 00 (осемдесет) лева на 160, 00 (сто и шестдесет) лева, и ОСЪЖДА П.М.И., ЕГН: **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, процесуално представлявана от назначения й особен представител адв. Д.Д.М., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплаща на Н.В.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, действащ лично като непълнолетен и със съгласието на Л.Г.Т., ЕГН: **********, и Р.К.Т., ЕГН: ********** ***, в качеството на осъществяващи приемна грижа по реда на Закона за закрила на детето лица, процесуално представляван от назначения му повереник адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, увеличения размер на издръжката, считано от датата на предявяване на иска – 27.09.2017 г., до настъпване на пълнолетието му или на друго основание за прекратяването или изменянето й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска от падежа до окончателното изплащане на задълженията.

ОСЪЖДА П.М.И., ЕГН: **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, процесуално представлявана от назначения й особен представител адв. Д.Д.М., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 115, 20 лева (сто и петнадесет лева и двадесет стотинки) – държавна такса за разглеждане на предявения иск, и 300, 00 (триста) лева – съдебно-деловодни разноски за изплатено адвокатско възнаграждение на особен представител.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните.

Решението, в частта, с която е допуснато предварително изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните, а в останалата част подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ЕД