ПРОТОКОЛ № 12

 

07.03.2017 година

РАЙОНЕН СЪД

град Първомай

първи съдебен състав

на седми март

две хиляди и седемнадесета година

 

В публично съдебно заседание в следния състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Секретар:

В.Х.

 

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя

 

АН дело №

1

по описа за

2017

година

 

На именното повикване в

13:30

часа

 

Ø           жалбоподателят А.А.П., редовно призован, се явява лично и с адвокат А.Н.С. от ***, който представя пълномощно от днес;

Ø           въззиваемата страна Й.П.М., началник-група към Областна дирекция на МВР – Пловдив, Сектор „Пътна полиция”, редовно призован по реда на чл. 180, ал. 5 от НПК, не се явява, не изпраща представител;

Ø           актосъставителят А.Н.Н., редовно призован по реда на чл. 178, ал. 4 от НПК в качеството на свидетел, не се явява – видно от върнатия отрязък от призовка, същата е получена на 19.01.2017 година от негов колега в КАТ – Пловдив със задължението да я предаде.

 

По хода на делото:

 

Адвокат А. С.: Да не се дава ход на делото. По изрично желание на доверителя ми оттегляме жалбата си срещу процесното Наказателно постановление. Отлагането на делото би удължило срока на висящност и това ще е забавяне във времето на възможността за доверителя ми да получи по-рано свидетелството си за правоуправление.

Жалбоподателят А.П.: Присъединявам се към адвоката си. Искам по-бързо да си взема книжката.

С оглед на изявлението на жалбоподателя Съдът намира, че е налице хипотезата на чл. 324 от НПК във връзка с чл. 84 от ЗАНН – Жалба вх. № 67797 / 22.12.2016 година по описа на Районен съд –Пловдив от А.А.П. срещу Наказателно постановление № 16 - 1030 - 007876 / 05.10.2016 година на Началник-група към Областна дирекция на МВР – Пловдив, Сектор „Пътна полиция”, се оттегля от санкционираното лице чрез процесуалния му представител преди започването на съдебното следствие - , за което производството по АНД № 1 / 2017 година по описа на Районен съд – Първомай следва да се прекрати.

Воден от горното и на основание чл. 63, ал. 2 във връзка с чл. 84 от ЗАНН във връзка с чл. 324 от НПК, Съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Не дава ход на делото.

Прекратява производството по АНД № 1 / 2017 година по описа на Районен съд – Първомай.

 

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от днес пред Административен съд – Пловдив.

 

Заседанието се закри в 13:40 часа.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание.

 

Председател:

(п)

Секретар:

(п)

 

СЗ / ВХ