О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№ 195

гр. Първомай, 09.08.2017 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на девети август две хиляди и седемнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 358 по описа на съда за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано по искова молба вх. № 4938/06.07.2017 г., с която Ж.М.Д., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С. Д. К. - М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, предявява срещу А.Д.С., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 127, ал. 2, чл. 143, ал. 2 и чл. 149 от Семейния кодекс.

С постъпила молба вх. № 5473/02.08.2017 г. ищецът чрез процесуалния си представител адв. С. Д. К. - М. оттегля исковите претенции и пледира за прекратяване на производството.

След като съобрази волята на ищеца, обективирана чрез довереника му, изрично овластен съгласно чл. 34, ал. 3 от ГПК, и доколкото към настоящия процесуален етап според чл. 232 от ГПК правните последици на така предприетото процесуално действие по разпореждане с предмета на спора не са обвързани от съгласието на ответника, съдът намира, че в съответствие с приложимия в гражданското съдопроизводство принцип на диспозитивното начало делото подлежи на прекратяване.

Водим от горното, и на основание чл. 232 от ГПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 358/2017 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

Препис от настоящото определение ДА СЕ ВРЪЧИ на страните.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.  

                                                                          

                                                                        

   РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ЕД