П Р О Т О К О Л

№ 136

 

гр. Първомай, 31.05.2017 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на тридесет и първи май две хиляди и седемнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

сложи за разглеждане гр. дело № 164 по описа за 2017 г., докладвано от Председателя.

 

След изпълнение на процедурата по чл. 142, ал. 1 от ГПК и на именно повикване в 13:00 часа:

…………………………………………………………………………………………………………..

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба при следните параметри:

Ответникът Д.Х.М., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Ж.Р.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на всеки от ищците Я.Д.А., ЕГН: **********, и Р.Д.А., ЕГН: **********, действащи като малолетни чрез своя баща и законен представител Д.Я.А., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, месечна издръжка в увеличен размер от 125, 00 (сто двадесет и пет) лева, считано от датата на подаване на исковата молба – 28.03.2017 г., до настъпване на пълнолетието им или друга причина за прекратяването или изменянето й, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска от падежа до окончателното изплащане на задължението. Разноските за водене на делото остават за страните така, както са направени.

ОСЪЖДА Д.Х.М., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Ж.Р.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 36, 00 лева – държавна такса за разглеждане на предявените искове.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 164/2017 г. по описа на Районен съд – Първомай.

Определението, в частта досежно прекратяване на производството и разноските, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок, считано от днес, а в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

 

Заседанието се закри в 13:16 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател: (п)

 

      Секретар: (п)

СМ/ПМ