П Р О Т О К О Л

154

гр. Първомай, 21.06.2017 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на двадесет и първи юни две хиляди и седемнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

сложи за разглеждане гр. дело № 158 по описа за 2017 г., докладвано от Председателя.

 

След изпълнение на процедурата по чл. 142, ал. 1 от ГПК и на именно повикване на второ четене в 10:40 часа:

Ø ищецът Н.П.Д., редовно и своевременно призована, не се явява и не изпраща процесуален представител;

Ø ответникът С.Д.Д., редовно и своевременно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител.

 

СЪДЪТ ДОКЛАДВА постъпила молба вх. № 4072/02.06.2017 г., с която ищецът на основание чл. 232 от ГПК оттегля предявения иск, а ответникът заявява изрично съгласие с така предприетото от последния процесуално действие, като със същата страните пледират за прекратяване на производството.

 

След като съобрази така обективираната воля на страните, съдът намира, че в съответствие с приложимия в гражданското съдопроизводство принцип на диспозитивното начало делото подлежи на прекратяване.

С оглед гореуказания изход на спора в тежест на ищеца следва да се присъди плащането на дължимата се на основание т. 9 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, в полза на бюджета на съдебната власт държавна такса за разглеждане на предявения иск в размер на 25, 00 лева.

Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 158/2017 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

ОСЪЖДА Н.П.Д., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съдПървомай сумата от 25, 00 левадържавна такса за разглеждане на иска. 

Настоящото определение ДА СЕ СЪОБЩИ на страните.

Определението за прекратяване на производството подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

Заседанието се закри в 10:50 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател: (п)

      Секретар: (п)

СМ/ПМ