Р Е Ш Е Н И Е 

  128

гр. Първомай, 22.12.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тринадесети декември две хиляди и седемнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 637 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

…………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Р.А.С., ЕГН: **********,***, и П.А.Ч., ЕГН: **********,***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.Д.К.-М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, сключен на 07.12.1979 г. в с. Стамболийски, обл. Хасково, с Акт за граждански брак № 3/07.12.1979 г., съставен от длъжностно лице по гражданско състояние при Кметство, с. Стамболийски, обл. Хасково, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Р.А.С., ЕГН: **********,***, и П.А.Ч., ЕГН: **********,***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.Д.К.-М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което:

Ø след прекратяване на брака П.А.Ч. ще носи предбрачното си фамилно име „Х.” и ще се именува П.А. Х.;

Ø страните няма да претендират помежду си за издръжка;

Ø движимите вещи са поделени извънсъдебно;

Ø страните нямат придобити по време на брака недвижими имоти;

Ø страните не са поемали парични или други задължения от банки, кредитни институции или от други физически или юридически лица за задоволяване на семейни нужди, за които носят солидарна отговорност. Ако все пак се окаже наличие на такова задължение, отговорността по неговото погасяване ще тежи върху този, който го е поел;

Ø страните не са регистрирани като еднолични търговци и нямат участие в търговски дружества;

Ø страните нямат семейно жилище по смисъла на СК, тъй като са живели под наем в жилище, собственост на трети лица, което и двамата са напуснали;

Ø разноските са за страните по равно;

Ø страните заявяват, че с настоящото споразумение са уредили всички имуществени и лични отношения във връзка с брака и неговото прекратяване и нямат други претенции един към друг.

ОСЪЖДА Р.А.С., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.Д.К.-М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА П.А.Ч., ЕГН: **********,***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.Д.К.-М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:      (п)

СМ/ПМ