Р Е Ш Е Н И Е 

114

гр. Първомай, 10.11.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на единадесети октомври две хиляди и седемнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 482 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава четиридесет и девета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК) във вр. с чл. 127, ал. 1 от Семейния кодекс (СК).

…………………………………………………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.М.Д., ЕГН: **********, и П.Д.Н., ЕГН: ********** ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Н.Ш.Б., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което:

1.    Родителските права по отглеждането и възпитанието на роденото от съвместното съжителство на страните на семейни начала ненавършило пълнолетие дете Д.П. Н., ЕГН: **********, ще се упражняват от бащата П.Д.Н..

2.    Детето Д.П. Н., ЕГН: **********, ще живее при бащата П.Д.Н. ***, в дома на родителите на бащата П.Д.Н..

3.    Майката И.М.Д. ще заплаща на П.Д.Н. като баща и законен представител на невършилото пълнолетие дете Д.П. Н., ЕГН: **********, ежемесечна издръжка в размер на 140, 00 (сто и четиридесет) лева, считано от влизане в сила на решението до настъпване на законна причина за прекратяването или изменението й.

4.    Майката И.М.Д. ще осъществява свиждане и лични контакти с ненавършилото пълнолетие дете Д.П. Н., ЕГН: **********, всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 08:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, както и един месец през лятото, който да не съвпада с годишния отпуск на бащата.

5.    Страните нямат претенции помежду си за издръжка по СК.

6.    Страните декларират, че с настоящото споразумение уреждат напълно и окончателно всички свои лични и имуществени отношения, възникнали по време на съвместното им съжителство на семейни начала и че нямат и няма да имат повече взаимни претенции един към друг по повод на същите.

ОСЪЖДА И.М.Д., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.Ш.Б., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 100, 80 лева (сто лева и осемдесет стотинки) държавна такса за постигнатото споразумение за издръжката на детето Д.П. Н..

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ЕД