Р Е Ш Е Н И Е 

113

гр. Първомай, 10.11.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на единадесети октомври две хиляди и седемнадесета година, с

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 467 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

………………………………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Г.П.Т., ЕГН: **********, и Г.А. Т., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. И.В.Г., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Хасково, с адрес на практиката: ***, сключен на 18.08.2015 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № 0052/18.08.2015 г., съставен от длъжностно лице по гражданско състояние при Община Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Г.П.Т., ЕГН: **********, и Г.А. Т., ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. И.В.Г., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Хасково, с адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което:

Ø съпрузите не си дължат взаимно издръжка един на друг;

Ø ползването на семейното жилище на страните – къща, находяща се в ***, се предоставя на съпруга Г.П.Т.;

Ø съпругата Г.А. Т. ще носи предбрачното си фамилно име – „Я.“;

Ø всички движими вещи, придобити по време на брака, са разделени от страните доброволно и в разбирателство преди завеждане на настоящото дело;

Ø страните декларират, че с така постигнатото споразумение уреждат всички лични и имуществени отношения помежду си, както и че няма да имат други претенции от какъвто и да е характер един към друг, свързани с брака и развода.

ОСЪЖДА Г.П.Т., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.В.Г., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Хасково, с адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Г.А. Т., ЕГН: **********,***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.В.Г., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Хасково, с адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:    (п)

СМ/ЕД