Р Е Ш Е Н И Е 

93

гр. Първомай, 08.09.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на девети август две хиляди и седемнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 365 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

………………………………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Р.П.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, и Г.Д.Т., ЕГН: **********, с адрес: *** – и двамата със съдебен адресат Е.А.Б., с адрес: ***, сключен на 14.08.1994 г. в гр. Чирпан с Акт за граждански брак № 66/14.08.1994 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Чирпан, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Р.П.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, и Г.Д.Т., ЕГН: **********, с адрес: *** – и двамата със съдебен адресат Е.А.Б., с адрес: ***, споразумение, по силата на което:

1. Родителските права по отношение на роденото по време на брака на съпрузите малолетно дете Й.Г. Т., ЕГН: **********, родена на *** г., ще се упражняват от майката Р.П.Т., ЕГН: **********, като детето ще остане да живее при нея на адрес: ***.

2. Бащата Г.Д.Т., ЕГН: **********, ще осъществява лични отношения с детето си Й.Г. Т., ЕГН: **********, при следния режим: всяка първа и трета седмица на месеца за времето от 10:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, както и в продължение на 25 (двадесет и пет) дни през лятото и 5 (пет) дни през зимната ваканция, които да не съвпадат с годишния отпуск на майката.

За всички останали ваканции, неработни или празнични днипо допълнително споразумение между майката Р.П.Т., ЕГН: **********, и бащата Г.Д.Т., ЕГН: **********.

Бащата Г.Д.Т., ЕГН: **********, ще взима детето от дома му и ще го връща отново там в уговореното време.

3. Бащата Г.Д.Т., ЕГН: **********, се задължава да заплаща на малолетното си дете Й.Г. Т., ЕГН: **********, чрез нейната майка и законен представител Р.П.Т., ЕГН: **********, ежемесечно до 10число на текущия месец издръжка в размер на 115, 00 (сто и петнадесет) лева, считано от влизане в сила на съдебното решение за прекратяване на брака, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до навършване на пълнолетие на детето. Страните заявяват, че за периода от влизане в сила на решението за развод до 31.12.2017 г. (вкл.) издръжката на детето е предварително и изцяло заплатена от бащата. 

4. Семейното жилище, което съпрузите са обитавали съвместно, находящо се в ***, и което е в режим на съпружеска имуществена общност, ще остане за ползване от съпруга Г.Д.Т., ЕГН: **********.

5. След развода страните не си дължат издръжка един на друг.

6. След развода съпругата Р.П.Т., ЕГН: **********, ще носи фамилното си име от преди брака – „Б.“, и в бъдеще ще се именува Р.П.Б..

7. Страните са придобили недвижимо имущество при режим на съпружеска имуществена общност, съгласно Нотариален акт № ***, том ***, дело № *** г. по регистъра на Р.В. – Нотариус с рег. № *** на Нотариалната камара, с район на действие Районен съд – Димитровград, вписан в Службата по вписванията като Акт № ***, том ***, дело № *** г., а именно: НИВА с площ от 7.602 дка (седем декара и шестстотин и два квадратни метра), шеста категория, находяща се в местността*** в землището на с. Светлина, общ. Димитровград, обл. Хасково, съставляваща имот*** по плана за земеразделяне на същото землище, при граници: имот № *** – нива, имот № *** – нива, имот № *** – нива, имот № *** – полски път на Община Димитровград, имот № *** – нива, имот № *** – нива, имот № *** – нива, и имот № *** – полски път на Община Димитровград.

В дял на съпругата Р.П.Т., ЕГН: **********, се поставя и тя става изключителен собственик на недвижимия имот, описан по-горе, а именно: НИВА с площ от 7.602 дка (седем декара и шестстотин и два квадратни метра), шеста категория, находяща се в местността*** в землището на с. Светлина, общ. Димитровград, обл. Хасково, съставляваща имот*** по плана за земеразделяне на същото землище, при граници: имот № *** – нива, имот № *** – нива, имот № *** – нива, имот № *** – полски път на Община Димитровград, имот № *** – нива, имот № *** – нива, имот № *** – нива, и имот № *** – полски път на Община Димитровград.

Данъчната оценка на описания имот е в размер на 554, 11 лева (петстотин петдесет и четири лева и единадесет стотинки), видно от Удостоверение за данъчна оценка изх. № ДО000422/06.03.2017 г., издадено от Община Димитровград.

8. Страните са придобили движимо имущество при режим на съпружеска имуществена общност, а именно:

          8.1. лек автомобил марка ***, модел ***, с двигател № ***, шаси***, рег. № ***.

          Застрахователната стойност на гореописаното моторно превозно средство е в размер на 400, 00 (четиристотин) лева, видно от Удостоверение за застрахователна стойност № 121546 от 21.06.2017 г.

          Документ за собственост: Свидетелство за регистрация № 006518861.

          8.2. лек автомобил марка ***, модел ***, с двигател № ***, шаси***, рег. № ***.

          Застрахователната стойност на гореописаното моторно превозно средство е в размер на 280, 00 (двеста и осемдесет) лева, видно от Удостоверение за застрахователна стойност № 027 от 12.07.2017 г.

          Документ за собственост: Свидетелство за регистрация № 007429384.

          8.3. лек автомобил марка ***, модел ***, с двигател № ***, шаси № ***, рег. № ***.

          Застрахователната стойност на гореописаното моторно превозно средство е в размер на 300, 00 (триста) лева, видно от Удостоверение за застрахователна стойност № 026 от 12.07.2017 г.

          Документ за собственост: Свидетелство за регистрация № 007489488.

В дял на съпругата Р.П.Т., ЕГН: **********, се поставя и тя става изключителен собственик на следното моторно превозно средство, а именно: лек автомобил марка ***, модел ***, с двигател № ***, шаси***, рег. № ***;

В дял на съпруга Г.Д.Т., ЕГН: **********, се поставя и той става изключителен собственик на следните моторни превозни средства, а именно:

Ø лек автомобил марка ***, модел ***, с двигател № ***, шаси***, рег. № ***;

Ø лек автомобил марка ***, модел ***, с двигател № ***, шаси № ***, рег. № ***;

9. Страните заявяват, че не притежават фирми и дялове в търговски дружества.

10. Останалите движими вещи и парични влогове, придобити по време на брака, страните са разделили извънсъдебно и не си дължат уравнение на дяловете.

11. За задълженията, възникнали по време на фактическата раздяла, отговаря всеки от съпрузите – титуляр на задължението.

12. Страните са уредили всички имуществени отношения помежду си и нямат да уравняват парични дялове.

13. Разноските по производството се поемат от страните така, както са извършени;

14. Страните заявяват, че с настоящото споразумение уреждат окончателно личните си и имуществени отношения във връзка с прекратяването на брака им и никой от тях няма и няма да има и в бъдеще никакви претенции към другия по този повод.

ОСЪЖДА Р.П.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, със съдебен адресат Е.А.Б., с адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 39, 08 лева (тридесет и девет лева и осем стотинки) държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за имуществените отношения.

ОСЪЖДА Г.Д.Т., ЕГН: **********, с адрес: ***, със съдебен адресат Е.А.Б., с адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 114, 40 лева (сто и четиринадесет лева и четиридесет стотинки) държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето Й. Г. Т. и за имуществените отношения.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:      (п)

СМ/ПМ